Forside
Menukort
Historie
Kontakt
Diverse

Tortilla Flats byder velkommen til det mexicanske køkken.

Indledningsvis et par vejledende bemærkninger, så de lettere kan finde rundt i spisekortet.

Mexikansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra ørkenområder til frodig tropisk regnskov og fra snedækkede bjerge til kilometervis af strande langs Stillehavet og det Caribiske hav. Dog er nogle af ingredienserne typiske og går igen i mange retter.

Tortilla
Mexikansk brød som laves af enten majsmel eller hvedemel. De er begge runde og flade som en pandekage. De er ikke søde, men har en smag, der passer naturligt til de mange retter, de spises til.

Taco
En sprød foldet majstortilla med fyld.

Enchilada
En sammenrullet blød majstortilla, som kan være fyldt med enten oksekød, eller kyllingekød, ost og sauce (salsa). Som regel serveres den med smeltet ost.

Salsa
Salsa roja (rød chilisauce) er en mellemkrydret chilisauce.
Salsa verde (grøn chilisauce) er en frisk mellemkrydret chilisauce lavet af flere slags peberfrugter.
Salsa fresca er en kvik blanding at tomater, grønne chili, hakkede løg, persille og krydderier.
Salsa roja picante er en blanding af 3 slags stærke chili og krydderier - en sauce til dem som ønsker lidt "bid" på tungen.

Frijoles
Smagfulde mexikanske pintobønner, der ligesom vore krydderier importeres direkte fra Mexico.

Guacamole
De gamle aztekeres smør, bestående af pureret avocadofrugt, hakkede løg og krydderier.

Tequila
Mexikansk kaktusbrændevin udvundet af planten "agave azul tequilana". Tequila indgår i de kendte mexikanske cocktails Margarita og Tequila Sun- rise, men kan også nydes på den traditionelle mexikanske banditomanér: - læg en pris salt i trekanten mellem venstre hånds tommel og pegefinger.



Tilbage til forsiden
Send os en email
Tilbage
Frem
Tortilla Flats - Frederiksgade 38 - 5000 Odense C - Tlf. 66126115 - Email flatten@tortilla-flats.dk - Åbent tirsdag til søndag 17-24.